Búcsúznunk kell, Bár szívünk még hajt-, Mért’ félnél,hidd el: Van másik part.

Ezt a részt a Harcos Angyaloknak szánom. Sokat gondolkodtam írjak e róla, de úgy gondolom ez is a történet része....sajnos. Nem hiszem, hogy ezzel most bárkinek is meglepőt, újat mondanék. Az élethez tartozik.Napokban állt égi szolgálatba egy nagyon kedves barátnőm Gabi és a már sokat emlegetett Drága Druszám is Angyali szolgálatot teljesít. Mindketten mindent megtettek, hittek, bíztak és küzdöttek. Valamiért a Jó Isten magához hívta Őket és most már Ők vigyáznak ránk.

Eszedbe ne jusson ezek után parázni, hogy most akkor mi lesz, meg hogy akkor minek küzdeni...stb hasonló kósza gondolatokat gyorsan hessegesd el. Hiszem és tudom, hogy a gyógyulást a mindennapokat nagymértékben a hozzáállásunk határozza meg. Senki de senki nem tudja, hogy még hányszor hajtja fejét nyugovóra és  hogy mikor jön el az a pillanat hogy egyszer kevesebbszer ébred....

De abban biztos vagyok,hogy meg kell élni minden pillanatot. Mert még ha Urunk bőkezű is velünk és megajándékoz minket 7-8 évtizeddel,  Földi léptékkel az is egy szempillantásnyi idő. S elrepül úgy, hogy szinte észre sem vesszük. Meg kell élni a hétköznapi csodákat, a gyermeki mosolyokat, a szerelmetes pillantásokat, érintéseket a családi fészek melegét, a virágok illatát, a tavasz,nyár,ősz,tél szépségét, minden perc csodáját. Meg kell találni ( amennyire csak lehet..........biztos van olyan amiben képtelenség)  mindenben a jót. A dolgok , történések körülöttünk adottak, de az nem ,hogy fogadjuk őket. Az csakis tőlünk függ. És ha mindig a jóra törekszünk lelkünk boldog, testünk gyógyul. És ha a Jó Istenünk is úgy tervezte, akkor még itt maradunk szolgálatban lent.

Fontos, hogy oda figyeljünk magunkra. A napokban olvastam egy igazságot. És tényleg...belegondolva így helyes. Önvizsgálattal, rendszeres szűrésekkel nem előzhető meg a Rák ! Ha megelőzhető lenne akkor egy beteg sem lenne. DE időben kimutatható !!! És nem mindegy, mikor állunk neki a kezelésnek. Sokkal nagyobbak az esélyek . Ne foglalkozz a statisztikákkal, számokkal...csak magaddal és tudatoddal. Őt tanítsd meg , hogy fogadja az eseményeket. CSODA történetek is vannak, mikor már az orvosok azt mondják, hogy sajnáljuk , de nem tudnak segíteni...és lám...még köztünk vannak, teljesen jól ! Soha de soha ne add fel. Csak egy valaki tudja meddig tart a szolgálat ! De mi vagyunk érte felelősek, hogy érezzük magunkat itt. 

Majd el felejtettem ....Legyünk hálásak minden napért. Minden olyan dologért, ami oly természetesnek tűnik.....pedig hidd el sok embernek nem az. Nyugodt éjszaka, meleg-száraz fedél a fejünk felett, étel-ital az asztalon, munkába való menetel , egy telefon a szerettünktől, ölelés a gyermekünktől, erő hogy ezekért este hálás lehess. Nem mondtam drága, luxus, dolgokat, de ha ezeket magadénak tudhatod, szerencsés vagy ! 

R.I.P.    Drága Harcosok !