Boldog Karácsonyt...

hala-oraja.jpgRég írtam, gondoltam itt az ideje. Boldog Karácsonyt ! Ez lett a címe....Nem a két új ciciért :) amit kaptam , hanem mert úgy érzem , hogy lezárult ez a történet. Ha a Jó Isten is úgy akarja, akkor végleg. Ennél szebb ajándékot elképzelni sem tudok. Vegyes érzelmek kavarognak egész nap a fejemben. 5 műtét, 6 kemo, 25 sugár számtalan fájdalmas, és kínlódásokkal teli nap mégis Hálával teli a szívem. Hála, hogy élek, hogy a családom magam körül tudhatom egészségben szeretetben. Sokaknak oly természetes dolgok ezek. Nem lekicsinyíteni szeretném a többi betegséget, mert igazán komoly és fájdalmasak léteznek, ám mégis úgy gondolom, aki a hírhedt 3 betűssel találkozik, örökre megváltozik !( bocsi de ezek most kikivánkoznak ----soha de soha senki nem tudja hogy mi zajlik bennünk, mikor már "csak" ellenőrző kontrollra megyünk, az érintetteken kívül. Milyen sok-sok apró dolog nehezíti meg a mindennapjainkat, akár a kemo vagy a műtétek után.  pl. Mikor két csővel az oldaladból kilógva, varratokkal teli,  háton kell aludnod hetekig, szinte mozdulatlanul. Ez már az utolsó...már annyi mindent kibírtál...jönnek a segítő mondatok. Valóban, erős vagyok. Nem nagyképűség ezt mondanom. Ám kérlek próbáld ki !!! nem kell hozzá cső, varrat se...feküdj le este, és reggelig kérlek ne mozdítsd meg a felső tested. Semmiség tényleg......kívülről.Hidd el ez a 10-es kellemetlenségi skálán az 1-es fokozat, tudnám sorolni reggelig...) Nem is panaszkodom tovább, nem ezt szoktátok meg tőlem :)

Végtelen erő a a Teremtőtől , amire szükség van nap mint nap .Számtalan tragédiával kellett szembesülnöm az elmúlt két évben. Igen sajnos ez is része az életnek. Mikor közeli barátok, ismerősök útja ér véget nehezebb a feldolgozás, elengedés. Ám mikor apró, kicsi gyermekek fiatal édesanyja lesz angyal --pláne karácsony előtt pár nappal :(          ---   ugyan olyan "betegségben ", mint a tied .....sokak éveken át tartó kemény harca, akár többszörösen is....ezek elfogadása, feldolgozása mi igazán megerősít minket, mert HIT nélkül nem lehetne. Mosolyogva , alázattal lehet ezt végigcsinálni....máshogy nem is érdemes nekiállni.

Előző bejegyzésekben már sok szót ejtettem arról, mennyi mindent kaptam ebben a történetben. Sokkal többet, mint amit vesztettem. Ez valóban így is gondolom.

2,5 évvel a diagnózis után , most itt vagyok két új didkóval ( ne irigykedjetek csajok, elég kemény volt az út idáig) két ultra-mega-giga eleven rosszcsont, ám hála Istennek egészséges kisfiúval és apukájukkal. Családom, barátaim körében. Példaértékű hozzáállással, kitartással vett körül minden szerettem.

Áldott Ünnepeket kívánok ezúton is Nektek !

Jövőt tekintve csak egyetlen egy dolgot kívánok. A legdrágábbat ! EGÉSZSÉGET !

Vegyétek észre a legapróbb csodákat magatok körül, mind-mind Isten ajándéka és óvva vigyázzatok a legeslegdrágább , megfizethetetlen kincsetekre.

 ui: ez most nem olyan viccesre sikeredett, de ilyen is kell :)